Bitcoin långsiktig prisanalys

Bitcoin har konsoliderats på listorna i över 40 dagar nu, med sin nuvarande rörelse på ett sätt som liknar det mönster som spårades strax före en krasch. Samtidigt som samhället fortsätter att vara optimistiskt på grund av den senaste tidens uppgång i priset på marknadens altcoins, verkade BTC: s öde, åtminstone på kort till mitten av tiden, bart i skrivande stund.

Med Bitcoin dominans på backburner för tillfället verkade altcoins ha tagit över krypto-ekosystemet

Från det bifogade diagrammet kan bildningen av en fallande triangel, en bildande sedan början av juni, tydligt observeras. När priset närmar sig slutet av triangeln blir det mer överbelastat och rullat, vilket bara förbereder det för breakout. Med mönstets inneboende förspänning mot björnarna kommer utbrottet troligen att pressa priset på Bitcoin Lifestyle ner.

När det gäller hur mycket eller hur långt BTC kommer att falla finns det tre mål – 8 109 $, 7 469 $ och 6 433 $. Av dessa har det första och det andra målet fler chanser att uppnås, medan det sista målet verkar osannolikt med tanke på djupet från presstidsnivån. De två första nivåerna skulle innebära en nedgång på 13% – 21% från dagens nivåer. Därför är det bättre att vänta tills priset återgår till mönstret eftersom BTC: s pris hade skrivits ut ur mönstret i skrivande stund.

Vidare verkade RSI-indikatorn också utmattad när den närmade sig 50-nivån, vilket innebär att köparna var slut på ånga

En liten retracement verkade mer troligt, en utveckling som kommer att pressa priset tillbaka i konsolideringsmönstret.

Bitcoin minskade marknadsdominans stod på 62%, vid presstiden, en nedgång som tillät marknadens altcoins att växa. Som sett ovan har BTCs dominans sedan början av 2020 noterat en prestanda på -8,69% medan altcoin-dominans [vit] har stigit igenom taket genom att förbättra med 75,55%. Detta fynd belyser den växande trenden med altcoins.

Återkopplingen som många av dessa altcoins registrerar kan vara en bra tid att börja samla påsar med shitcoins. Det vill säga åtminstone tills Bitcoin vaknar upp ur viloläget och börjar sin efterlängtade trend.